Forsatsruder, flere forslag og muligheder

Træramme med ramme som kan åbnes. Laves efter mål

Hvis man vil spare på varmen, kan man i mange tilfælde få stor gavn af en forsatsrude.

Det kan være et stykke glas, -energifloat eller bare glas, med en plastikkant på, som monteres med vridere. Dette er selvfølgelig den billigste løsning. Man kan også få lavet en lille ramme i træ, som er monteret med en ramme med energifloat som kan åbnes. Denne laver en af mine kolleger i flot udførsel, efter de mål du har brug for.

Selvfølgelig kan man også vælge en ramme i sprøjtelakeret aluminium, hvis man vil bekoste det bedste. Ring og få en snak. På billedet ses en lille prøve på trærammen.

Gamle vinduer med enkeltlags glas og kitfals

her er der monteret energifloat mod et koldt rum i en gammel massiv trædør. Giver lys, og holder på varmen

Jeg sætter stor pris på at renovere og reparere de gamle flotte vinduer, som er lavet af kvalitetstræ som holder og holder. At afrense en sådan ramme og sætte et nyt stykke glas i med linoliekit, er mig en stor fornøjelse. Her er det håndværk jeg husker fra da jeg var dreng, hvor glarmesteren kom og ryddede op efter vores små uheld. Jeg elsker duften af en klat håndvarm linoliekit.

Er rammen svag, kan den repareres med nye sprosser eller bundstykker hvilket jeg får snedkeren til, eller måske skal den blot støttes af et hjørnebeslag. Lad os kigge på det. Og skulle du ville spare lidt på varmen, kan vi snakke forsatsvinduer når jeg kommer.

En anden mulighed er, at montere nyt glas med hardcoated energibelægning på. Det giver en god besparende effekt, og anbefales da også til alle forsatsruder, men i høj grad også som yderste lag og ved enkeltlags ruder.