Rosenlund Glarmesterens videospot om lydruder

Det er min hensigt at lave sådanne små morsomme spots fremover. De bliver også lagt på Facebook, hvor man da lige skal ind og Synes om. Bemærk at der er to fb-sider for Rosenlund Glarmester. Bare nup dem begge, og husk at dele med omgangskredsen, tak.
https://www.facebook.com/pages/Rosenlund-Glarmester/475729772532193?ref=bookmarks og https://www.facebook.com/lists/560728737356688

Termoruder kan være mange ting...

En termorude i dag er hos mig altid en lavenergirude  med varmkant.

I dag fås de med varmkant som er en kunstsstof profilliste som er lavet af et kompositmateriale som ikke kan lede kulden. Derved undgår man den -dog lille- kuldebro langs rudens kant. Fås i sort, hvid/grå og blank.

 Husk at oplyse hvis du ønsker sort eller hvid, ellers er de altid med blank varmkant.

Sikkerhedsruder laves med enten lamineret glas på en eller begge sider, eller med hærdet glas på en eller begge sider, eller kombination af disse. Sikkerhedsruder bør altid bruges i døre og rudepartier nær døre, samt ved ruder som sidder lavere end 80 cm over niveau.

 

Lydruder laves ved flere lag glas, og med forskellige tykkelser glas. Derved reduceres f.eks. trafikstøj væsentligt, til gavn for indeklimaet.

Se den morsomme video som forklarer lidt om lydruder.

OK, lidt overdrivelse fremmer forståelsen, men helt løgn er det absolut ikke, og det gør en stor forskel hvis man til dagligt lever i forstyrrende støj.

Der fås også forskellige indvendige belægninger som dæmper solreflekser ved f.eks. kraftigt solindfald. Herved kan man spare persienner og baldakiner.